Entertainment, vinyl, cd, dvd (muziek & film) & accessoires. Voor meer informatie. Bel: 0517-382820

Laurika Rauch

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Laurika RauchDe meeste mensen kennen "Laurika Rauch" door uitzendingen van lokale Radio stations zoals Omrop Fryslân. Veelal zijn de cd's die er gedraaid worden door de presentator zelf uit Zuid-Afrika meegenomen en niet in Nederland verkrijgbaar. Mollema Music World is er in geslaagd om toch een aantal albums voor u in te kopen. Zie hieronder voor de leverbare titels waaronder ook een dvd en een songboek.

Laurika Rauch (Kaapstad) is een Zuid-Afrikaanse zangeres. Ze is één van de bekendste contemporaine zangeressen in het Afrikaans.

Rauch studeerde in de jaren zeventig drama aan de Universiteit van Stellenbosch. Al tijdens haar studie trad ze op de Zuid-Afrikaanse televisie op, onder andere met op muziek gezette gedichten van Ingrid Jonker. Bovendien begon ze in deze jaren ook al naam te maken als vertolker van het werk van de Belgische chansonnier Jacques Brel.

In 1979 kwam Rauchs doorbraak met het liedje 'Kinders van die Wind' van Koos du Plessis. Sinds die tijd wordt zij gezien als een van de boegbeelden van het moderne Afrikaanse lied. Zij trad buiten haar vaderland op in België, Nederland, Engeland, Tsjechië en Duitsland.

Laurika Rauch is getrouwd met de liedjesschrijver Christopher Torr. Het echtpaar heeft twee kinderen, Nina en Simon.